Hogy teljes legyen a lista, találtam egy harmadik féle piskótát is. Ehhez réteslisztet használunk.

Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 30 dkg cukor,
- 20 dkg rétesliszt.
Ha nagyon kicsik a tojások akkor 1-2 evőkanál víz is mehet bele.
A tésztát kb. 170 C-on, minimum 30-35 percig kell sütni, sőt a sütéshez legideálisabb a légkeveréses elektromossütő.

Elkészítés lépésről-lépésre:

1. Hozzávalók:




2. Tojásokat egyben felverjük




3. Hozzáadjuk a cukrot, majd habosra verjük.





4. Lassan hozzákeverjük a lisztet is.




5. Kivajazott formába töltjük.




6. 160°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.



7. 30 perc múlva kivesszük, és rácsra fordítva hűtjük.



Itt a kisfilm is:

Piskóta készítés III.

Ez a piskóta is rugalmas, vízszintesen könnyen szelhető lett, viszont alacsonyabb, mint az előzőek. Legközelebb megpróbálom egy kis sütőporral.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése