- péntek, április 30, 2010
- NeonGrün Muffin
- bárányka figura, fotókkal illusztrált, lépésről-lépésre
- No comments
Mielőtt áttérnénk egy újabb témakörre, bemutatom, hogyan készíthetünk egyszerűen, fantasztikusan édes kis bárányka-figurát. Elsőként lássuk a képeket, lépésről-lépésre, s hamarosan a szöveget is lesz időm beírni.
- szerda, április 21, 2010
- NeonGrün Muffin
- glacé icing
- No comments
A Glacé icing hasonló a csokoládés ganache-hoz, mégsem vehetjük egy kalap alá őket.
Glacé icing hozzávalók:- 185 gr porcukor
- 1 teáskanál szobahőmérsékletű, nem sózott vaj, vagy margarin
- 4-8 teáskanál víz, vagy tej
- amennyiben színezni szeretnénk, ételfesték
Ez a mennyiség elég egy 22 cm átmérőjű torta bevonásához.
Ekészítése:
Keverd össze a porcukrot, a vajat és megfelelő mennyiségű vizet (tejet), hogy egy sűrű masszát kapj. Színezd, ha akarod, majd melegítsd lassan, gőz felett. Addig kell melegíteni, amíg folyóssá nem válik.
Ekkor rögtön öntheted is a tortára, mielőtt kihűlne.
Variációi:
- CITRUS ICING: Használj narancs, vagy citromlevet a tej helyett.
- CSOKOLÁDÉS ICING: Keverj 4 teáskanál kakaóport a masszához.
- EPRES ICING: Kevés piros ételfestéket és egy kicsi eper-eszenciát keverjünk a masszához.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
- kedd, április 13, 2010
- NeonGrün Muffin
- fondant készítése, fondant pillecukor nélkül
- 1 comment
Sokan írták, hogy nem lehet fehér pillecukrot kapni a közelükben. Most leírom, hogyan készíthettek fondant-tot pillecukor nélkül. Egyébként a profi totadíszítők is így készítik a fondant-tot, bár én még nem próbáltam, mert a pillecukros fondant-tomat tökéletesítgettem eddig, de hamarosan ezt a két receptet is kipróbálom.:
1. Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1 kg porcukor
5 teáskanál zselatinpor
3 evőkanál víz
125 ml glükózszirup
1 evőkanál glicerin
A zselatinport feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és lassan, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, és, amikor már annyira sűrű, hogy nem lehet keverni, kivesszük az edényből és belegyúrjuk a maradék porcukrot.
Használhatod azonnal is, de, ha légmentesen becsomagolod, hűvös helyen (nem a hűtőben) 3 napig tárolhatod is. Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.
2. fondant, mézzel
Hozzávalók:
1 evőkanál zselatin
70 ml víz
1 evőkanál margarin, vagy pálmavaj
2 evőkanál méz
porcukor, amennyit magába vesz,
2 evőkanál étkezési keményítő
Mikor a zselatint felolvasztottuk a vízben vízgőz felett, és beletettük a mézet majd a margarint/pálmavajat, beleöntjük az átszitált porcukorba, (kb 500 gr)
Összekeverjük, majd jöhet a keményítő, és esetleg még porcukor. Aztán margarinos/pálmavajas kézzel összegyúrjuk, mint a pillecukros fondant-tot.
Várom a tapasztalatokat.
1. Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1 kg porcukor
5 teáskanál zselatinpor
3 evőkanál víz
125 ml glükózszirup
1 evőkanál glicerin
A zselatinport feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és lassan, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, és, amikor már annyira sűrű, hogy nem lehet keverni, kivesszük az edényből és belegyúrjuk a maradék porcukrot.
Használhatod azonnal is, de, ha légmentesen becsomagolod, hűvös helyen (nem a hűtőben) 3 napig tárolhatod is. Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.
2. fondant, mézzel
Hozzávalók:
1 evőkanál zselatin
70 ml víz
1 evőkanál margarin, vagy pálmavaj
2 evőkanál méz
porcukor, amennyit magába vesz,
2 evőkanál étkezési keményítő
Mikor a zselatint felolvasztottuk a vízben vízgőz felett, és beletettük a mézet majd a margarint/pálmavajat, beleöntjük az átszitált porcukorba, (kb 500 gr)
Összekeverjük, majd jöhet a keményítő, és esetleg még porcukor. Aztán margarinos/pálmavajas kézzel összegyúrjuk, mint a pillecukros fondant-tot.
Várom a tapasztalatokat.
- csütörtök, április 08, 2010
- NeonGrün Muffin
- bevált recept, csokoládés ganache, fényes bevonó, fotókkal illusztrált, ganache, kisfilm, tárolási idő, torta bevonása
- 4 comments
A fondant, a vajkrém és az icing bevonó mellett találkozhatunk még a ganache-zsal is, ami egy fényes bevonó. Egyik fajtája a csokoládés ganache, amit ehhez a tortához használtam:
Ez a bejegyzés a jövőben az új weboldalamon olvasható.
Kattints ide:
- kedd, április 06, 2010
- NeonGrün Muffin
- fotókkal illusztrált, lépésről-lépésre, Villám McQueen-torta
- No comments
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)