Közeleg az Anyák Napja, és igaz attól én még messze vagyok, hogy a gyerekeim tortával lepjenek meg, de nekünk is van édesanyánk, aki biztosan örülne egy-egy csodás kreációnak:




Ez lehet muffin is, de egy hatalmas kör alakú torta is:


Torta muffinokból összerakva, és az összes muffin felülete együtt díszítve, mint egy kirakósjáték:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mielőtt áttérnénk egy újabb témakörre, bemutatom, hogyan készíthetünk egyszerűen, fantasztikusan édes kis bárányka-figurát. Elsőként lássuk a képeket, lépésről-lépésre, s hamarosan a szöveget is lesz időm beírni.



















* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A Glacé icing hasonló a csokoládés ganache-hoz, mégsem vehetjük egy kalap alá őket.
Glacé icing hozzávalók:
- 185 gr porcukor
- 1 teáskanál szobahőmérsékletű, nem sózott vaj, vagy margarin
- 4-8 teáskanál víz, vagy tej
- amennyiben színezni szeretnénk, ételfesték

Ez a mennyiség elég egy 22 cm átmérőjű torta bevonásához.

Ekészítése:
Keverd össze a porcukrot, a vajat és megfelelő mennyiségű vizet (tejet), hogy egy sűrű masszát kapj. Színezd, ha akarod, majd melegítsd lassan, gőz felett. Addig kell melegíteni, amíg folyóssá nem válik.
Ekkor rögtön öntheted is a tortára, mielőtt kihűlne.

Variációi:
- CITRUS ICING: Használj narancs, vagy citromlevet a tej helyett.
- CSOKOLÁDÉS ICING: Keverj 4 teáskanál kakaóport a masszához.
- EPRES ICING: Kevés piros ételfestéket és egy kicsi eper-eszenciát keverjünk a masszához.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Sokan írták, hogy nem lehet fehér pillecukrot kapni a közelükben. Most leírom, hogyan készíthettek fondant-tot pillecukor nélkül. Egyébként a profi totadíszítők is így készítik a fondant-tot, bár én még nem próbáltam, mert a pillecukros fondant-tomat tökéletesítgettem eddig, de hamarosan ezt a két receptet is kipróbálom.:

1. Fondant, vagy sugarpaste, ahogy sokan nevezik:
Hozzávalók:
1 kg porcukor
5 teáskanál zselatinpor
3 evőkanál víz
125 ml glükózszirup
1 evőkanál glicerin

A zselatinport feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és lassan, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, és, amikor már annyira sűrű, hogy nem lehet keverni, kivesszük az edényből és belegyúrjuk a maradék porcukrot.

Használhatod azonnal is, de, ha légmentesen becsomagolod, hűvös helyen (nem a hűtőben) 3 napig tárolhatod is. Használat előtt mindig gyúrd át porcukros felületen.

2. fondant, mézzel

Hozzávalók:
1 evőkanál zselatin
70 ml víz
1 evőkanál margarin, vagy pálmavaj
2 evőkanál méz
porcukor, amennyit magába vesz,
2 evőkanál étkezési keményítő


Mikor a zselatint felolvasztottuk a vízben vízgőz felett, és beletettük a mézet majd a margarint/pálmavajat, beleöntjük az átszitált porcukorba, (kb 500 gr)
Összekeverjük, majd jöhet a keményítő, és esetleg még porcukor. Aztán margarinos/pálmavajas kézzel összegyúrjuk, mint a pillecukros fondant-tot.

Várom a tapasztalatokat.
A fondant, a vajkrém és az icing bevonó mellett találkozhatunk még a ganache-zsal is, ami egy fényes bevonó. Egyik fajtája a csokoládés ganache, amit ehhez a tortához használtam:



Ez a bejegyzés a jövőben az új weboldalamon olvasható. 

Kattints ide:

Kisfiúknak születésnapra, vagy csak úgy, az egyik legklasszabb választás ez a Villám McQueen-torta. A kép alatti linkre kattintva megnézhetitek lépésről-lépésre, fotókkal, hogyan készíthetitek el.
















Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése