Ma fedeztem fel, hogy végre nem csak ismételnek a FEM3 csatornán, hanem új részekkel jelentkezik az Esküvői tortacsodák.
Szombaton 14:30-ra írta a program a műsort, de folyton késik az adás, így néha kicsit később kezdődik. Viszont ismét fantasztikusak a csapatok, és gyönyörűek a torták.
Kérlek, hogy a kettes kategóriában a szavazataitokat vagy az egyes torták után, vagy pedig ennek a bejegyzésnek a megjegyzéseinél adjátok le.

1 db tortára lehet szavazni.

A határidő: 2010. augusztus 8. este 8 óra
Kedves Tortakészítők!
Annak ellenére, hogy a verseny nem ment zökkenőmentesen, köszönöm a sok szép tortát és a szavazatokat!
Az első kategória győztese a 85. torta lett!!!

A győztes nyereménye pedig: Lindy Smith: Celebrate with a cake c. könyve + 1 csomag fehér pillecukor + Ágyak és vágyak c. könyvem

Különdíjként pedig még két torta készítőjének szeretnék 1-1 dedikált példányt küldeni az Ágyak és vágyak c. könyvből. Ők pedig: Torta 8 és Torta 124

Kérem a nyerteseket, hogy a tortasjatek@freemail.hu címre küldjék el a postacímüket, hogy a nyereményeket minél előbb postázhassam.
Köszönöm szépen, és Gratulálok mindenkinek!
TORTA 14. - Oroszkrém torta



23 cm átméröjü tortához


Piskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 10 dkg liszt, félcsomag sütőpor


Tojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felverni habosra, utána fehérjét félig kemény akkor a viz és a cukor mehet bele, tovább verni mig jo kemény lesz. belekeverjük a sárgáját majd a száraz anyagokat.175 fokon 40 percig sütni


Krém: 40 dkg kihült fözött vaniliás puding40 dkg felvert tejszinhab 7 dkg mazsola7 dkg kandirozott vegyes gyümölcskocka pici rum aroma izlés szerint 3 db aszalt barack aprora vágva


A fözött pudingot átkeverjük a turmix géppel csomomentesre majd hozzá keverjük ovatosan a felvert tejszinhabot és a gyümölcsöket a piskotát elvágjuk ugy hogy 3 lapot kapjunk belöle majd megtöltjük a krémmel.


Diszitéshez Kb , 3 dl tejszin elég és tetszölegesen diszitjük.
TORTA 13. - Csoki torta



23 cm átméröjü tortához


Piskóta: 5 db tojás , 15 dkg cukor, 7 dkg keményitő, 3 evőkanál viz, 8,5 dkg liszt,1,5dkg kakaopor, félcsomag sütőpor

Tojást szétválasztani, majd a sárgáját a fele cukorral felverni habosra, utána fehérjét félig kemény akkor a viz és a cukor mehet bele, tovább verni mig jo kemény lesz. belekeverjük a sárgáját majd a száraz anyagokat.

175 fokon 40 percig sütni.


Krém:2,5 csomag csokoládé pudingpor, 8 dl tej , 40 dkg margarin , izlés szerint cukor, 1,5 evőkanál kakaopor,

Pudingot fözünk, majd kihabositjuk a a margarint. ezeket összekeverjük és a kakoport hozzá adjuk és ha kell még bele cukor akkor ovatosan tehetünk bele porcukrot. vagy akár olvasztott csoki is mehet bele kb: 10-15 dkg finomabb lesz a krémje.
TORTA 12. - Dobos torta



Tészta:

7 db tojásból 14 dkg cukorból, 14 dkg lisztből és 4 dkg olvasztott vajból elkészítjük a tésztát a piskótához hasonló módon Készitjük. Az olvasztott vajat a tojássárgájához keverjük. 200 C'-on 6 vékony lapot sütünk belőle.


Krém: 9 db egész tojás, 52,5 dkg cukor, 15 dkg étcsokoládé, 37,5 dkg margarin,A tojást a cukrot felrakjuk lassu tüzre fözni folyamatos kevergetés mellett ,hogy nehogy odaégjen. ha jol megfött azaz (kb: addig mig habosodik és a szine is megváltozik) akkor utána leveszzük a tüzröl és belerakjuk csokit. (nem kell külön megolvasztani). ha kihült kihabositjuk a margarint és a kihült krémet majd megtöltjük vele a tortát.

Dobos tetö: Porcukor + pici ecet
TORTA 11. - Epertorta





Az epertorta egy könnyű, nyári torta krémkönnyű joghurtos eperkrémmel. Nyári forróságban isteni hűsítő, előnye, hogy a krémbe szinte semmi cukrot nem szükséges rakni.
TORTA 10. - Eszterházy torta




Az eszterházy torta története eléggé érdekes: megsütöttem az 5 lapot, de sajnos az egyik leragadt és darabjaira esett... Ekkor jött az ötlet, h ha egy kis baracklekvárral és rummal összegyúrom és kinyújtom, máris fel tudom használni lapként. Így is tettem: az ízhatás nagyon finom és érdekesen pikáns volt, ezzel egy gimnáziumi sütsütőversenyt megnyerve:)
TORTA 9.- Feketeerdő torta




A feketeerdő torta már-már a "hagyományos tortáim" közé sorolható. A legtöbb ember ha tőlem kér tortát, ezt kéri. Nem egy ördöngösség, de pont az egyszerűsége az előnye.A piskótát meggylével felfőzött vaníliapudinggal vannak megkenve, melyet egy leheletnyi fahéjjal szoktam megbolondítani. Rá tejszín, ill sok-sok meggydarab.
TORTA 8. - Fekete erdő torta



Recept:
Sütünk egy hagyományos csokoládés piskóta karikát 7 tojásból. (Van olyan recept is amelyikbe mandulát és kukorica keményítőt is raknak)
Habbáverünk 1 liter nagyon lehűtött tejszínt, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot és 1 dkg habfixálót.
A kihűlt torta karikát három lapba felvágjuk és meglocsoljuk cseresznye pálinkával. A pálinka helyettesíthető rummal ill. konyakkal. A lapokat betöltjük tejszínhabbal, amelybe rétegenként 15 dkg meggy befőttet teszünk.
TORTA 7. - Tejszínes grillázstorta


Meggyes, tejszínes, vaníliás grillázstorta
Egy piskóta alap amit 3 felé vágtam vaniliás pudinggal töltve, meggyzselével és tejszínnel, illetve grillázzsal.1. piskóta lap - megkentem vaníliás pudinggal, majd középre meggyzselét tettem és a szélére tejszínhabot.2. piskóta lap - megkentem vaníliás pudinggal, majd középre tejszínhabot tettem és a szélére meggyzselét.3. piskóta lap.A külsejét tejszínnel bekentem, elegyengettem és az oldalára darált grillázst tettem, a tetejét tejszínnel diszítettem és pár szem meggyel.
TORTA 6. - Velencei álom formatorta



Piskóta alap 12 tojásból
Töltelék: Készítettem egy narancsszirupot, kandírozott narancshéjat. Vaníliás puding összekeverve kandírozott naranccsal, ráöntve gy kis narancsszirup és olvasztott csokoládé.
TORTA 5. - Tejszínes Tejberizs torta



A torta alapja egy kakaós piskóta tortalap.Elkészítése: 6 db tojást kettéválasztottam.Egy tálban a tojások sárgáját habosra kevertem 10 dkg cukorral. 8 dkg lisztet elkevertem ,5 dkg kukorica keményítővel( ettől lett tartása a tésztának) 4 dkg kakaóporral, egy 1 csomag sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá vertem 4 evőkanál hideg vízzel,egy csipet sóval és 5 dkg cukorral. A habosra kevert tojássárgákhoz felváltva kevertem hozzá a lisztes keveréket és a habbá vert tojásfehérjét.
Margarinnal kikentem egy 24 cm-es tortaformát, megszórtam liszttel, és előmelegített 180C-os sütőben tűpróbáig sütöttem.Majd vízszintesen kettévágtam.

A kakaós piskótalapra egy tejszínes tejberizskrém került. Elkészítése: 0.5 l tejből,4 evőkanál kristálycukorból, 10 dkg rizsből tejberizst főztem.Kihűtöttem. 4 dl tejből, 1 cs vanília pudingporból, 5 evőkanál kristálycukorból, 2 csomag vaníliás cukorból vanília pudingot készítettem, ezt is hagytam kihűlni. Amikor kihűlt a tejberizs és a vaníliapuding is,akkor a tejberizshez kevertem a vaníliapudingot, 3 dl tejszínt habbá vertem és hozzáadtam a vaníliapudinggal elkevert tejberizshez. 2 evőkanál zselatinporból és 0.5 dl vízből zselatint főztem, és ezt így forrón hozzákevertem a krémhez.

Az egyik piskótalapra rákentem a tejszínes-tejberizses krémet, majd ráhelyeztem a másik piskóta lapot.

Díszítés:2 dl tejszínt habbá vertem, és plasztik csokiból rózsákat készítettem.
TORTA 4. - Emeletes fondant torta


A nagyobb (kb. 26cm átmérőjű) tortalapnak 9 tojásból sütök vizes piskótát.
9 tojás fehérjéhez 9 ek. vizet adok, 18 ek. kanál cukrot, amit kemény habbá verek. Ha ez meg van, hozzá adom a 9 tojás fehérjét és a 15 ek. lisztet, 3 ek. kanál kakaóport (lehetőleg holland kakaópor legyen),fél kávéskanál sütőport. Elkeverem és előmelegített sütőben kb. 160 fokon(légkeverésesben) tűpróbáig sütöm. Én a csatos tortaforma aljára egy zsírpapírt szoktam tenni és így csatolom rá a peremet. Az alját kicsit megolajozom, de a peremét nem, így nem púposodik fel a piskóta a közepén. Ha kisűlt, akkor a tortaformában hagyom kihűlni. Majd késsel körbe vágom és lecsatolom a karikát.
A kisebb laphoz, a tetejére, kb. 18 cm átmérőjű lábasban-vagy állítható tortagyűrűvel- 5 tojásból sütök vizes piskótát a fent leírtak szerint. Ebben az kakaó-liszt arány úgy oszlik meg, hogy 8 ek. liszt, 2 ek. holland kakaópor. A lábas alját körbe rajzolom zsírpapíron, kivágom, a lábas aljába helyezem, alját ennek is kiolajozom, de az oldalát nem. Kisütöm a piskótát, hagyom kihűlni. Körbe vágom, kiborítom.
Krém: Napokkal előtte, mikor ténylegesen kellene, 3 nagy pohár 20%-os tejfölt lecsöpögtetek a savótól. Ebből nagyjából 60-75 dkg krémsajtot kapok. Ehhez 50 dkg vajat (én sajnos margarint használtam és nagy valószínűség szerint emiatt csapódott ki a víz a fondant oldalára!) 50 dkg porcukrot habosra keverek, hozzáadom a krémsajtot és egy citrom reszelt héját.
A piskóta karikákat 3 részre vágom. Én damillal szoktam megoldani, így biztosan pontos lesz. A piskótát késsel körben bemetszem, majd a vágatba beillesztettem a damilt-vagy erősebb cérnát- keresztezem a két szálat és meghúzom. Kész is az első szelet. Ugyan így megcsinálom a többit is. Keménypapírból kivágom a két tortakarika méretét, bevonom alufóliával. Erre teszem az első réteg piskótát és így töltöm be. Könnyebb mozgatni. (A kisebb torta alá is vágok keménypapírt!) Ha ez meg van, akkor betöltöm a fent említett krémmel, kikenem az oldalukat is. Mikor ezekkel készen vagyunk és állt a tortánk a hűtőben, de még jobb ha valami hűvösebb kamrában, akkor jön a fondant.
Én ehhez bolti pillecukrot használtam most. Szerencsére kaptam olyan 30 dkg-os csomagot, amiben külön darabokban volt a fehér és rózsaszín pillecukor. 2 csomagot használtam fel, de maradt belőle a díszítéshez is. Szétválogattam a színeket. Egy nagy jénai tálat kivajaztam, belehalmoztam a pillecukrot, mikrohullámú sütőben 4x10 mp.-re beraktam melegíteni, majd kivettem, megrázogattam, újabb 10 mp. Mikor már jól felolvadt, akkor kivettem és orvosi kesztyűt húzva - ezt jól be kell kenni margarinnal vagy olajjal- elkezdtem hozzá adagolni az átszitált porcukrot és némi kukoricakeményítőt. Addig gyúrom és adagolom hozzá a porcukrot, még egy jól formázható masszát, „gyurmát” nem kapok. A másik színnel is megcsináltam ugyan ezt. Porcukorral vagy keményítővel meghintett munkalapon kinyújtottam (mint kiderült elég vékonyra nyújtottam, vastagabbra kell hagyni, de második fondantos tortám, így még csak tanulom) szóval 4-5 mm vastagra és bevontam vele a nagyobb, az alsó tortát. A rózsaszínnel a kisebbet borítottam be. Aztán jött a díszítés. Az már elég időigényes. Wilton ételfestékkel különböző színeket gyúrtam, nyújtottam, kiszabogattam. Szépen elkezdtem becsíkozni a tortám. Aztán a kicsire ugyan úgy elkészítettem a színes fondantot, nyújtottam, kiszaggattam. A nagyobb karikát kis pogácsa szaggatóval szúrtam ki, a benne lévő kisebb lyukat pedig jobb híján lefogyott cérna spulnival szúrtam ki. :)) Ami innen kijött, az meg lett a pici pötty a tortán. :))
Majd mikor ezzel meg voltam, akkor jött az összeállítás. Az alsóba 4 szál hurkapálcát méretre vágtam ami majd tartja a felső kisebb tortát és ezzel megakadályozza az egymásba süllyedést. Erre helyeztem a felső tortát alatta a becsomagolt keménypapírral. Majd az egészet átszúrtam két hurkapálcával, amit egy kicsit nagyobbra hagytam a tortánál. Erre szúrtam a legnagyobb fondan rózsámat –amit előző este már elkészítettem- majd köré és alá raktam a kisebb rózsákat. Az alsót egy rózsaszín csíkkal körbe fogtam, masnit formáztam a fondanból –ezt is érdemes előző este elkészíteni- a felsőt pedig kis fondan „gyöngyökkel” raktam körbe.
TORTA 3. - Tiramisu torta


Piskóta a 26-eshez ( egy laphoz, de 2-t kell készíteni):
3 tojás
3 ek víz
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek holland kakaóporVizes piskótát készítünk. A tojások fehérjét a vízzel, cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tojás sárgáit. Majd a lisztet, kakaóport és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Piskóta a 15 cm-eshez (egy adag, de szintén kettő kell belőle):
1 tojás
1 ek víz
2 ek. cukor
1 ek liszt
1 ek kakaóporEbből is vizes piskótát készítünk.Krém:
1,2 kg házi krémsajt - Nekem a 3 doboz tejfölből lett 70 dkg a csöpögtetés után, de kevés lett, így gyorsan vennem kellett még két doboz mascarpone sajtot.
50 dkg vaj(!!!) -eddig a margarinnal próbálkoztam...hát ne sajnáljátok azt, amennyivel többe kerül a vaj. Össze sem lehet hasonlítani a két krém ízét!!!
75 dkg porcukor
csipet só, 5-6 ek tejszín, tej vagy víz. Én főzőtejszín használtam hozzá.
3 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag 400gr-os babapiskóta(nem fogyott el mind)
fekete kávé 2 adag
kevés tej
2 adag rumaromaA krémsajtot már 3 nappal korábban lecsöpögtettem. A puha vajhoz hozzáadtam a vaníliás cukrot, majd apránként a porcukrot, közben a csipet sót, ami megtöri a krém csömör édes ízét. Menet közben adtam hozzá a tejszínt is. Majd mikor minden összetevő benne volt, akkor nagyjából 10 percig kevertem még a robot géppel. Egy hab könnyű, krémes finomság lett belőle, majd hozzáadtam a citrom héjat is.
A piskótát tortaformába tettem, kevés rumaromás vízzel meglocsoltam, majd egy réteg krém került rá. Aztán a rumaromás kávés tejben megforgattam gyorsan a babapiskótát, hogy nagyon ne szívja meg magát és rárétegeztem a krémre. Újabb krém, babapiskóta réteg, ezen a tortán éppen 3x, majd krém a végén és beborítjuk a kakaós piskótával. Ugyan így a felső(kisebb) tortával is megcsináljuk.
Ha elkészültünk a rétegezéssel, akkor legalább egy napot hagyjuk hűtőbe és utána vegyük le róla a torta gyűrűt! Én csaltam egy kicsit, mert mikor újra habosítottam a robotgéppel a krémet, akkor 3 csomag zselatin fíxet is tettem bele, ezzel garantálva azt, hogy a krémnek kellő stabilitása legyen.Majd 500ml HULALA tejszínt felvertem és körbe kentem a tortámat, miután összeállítottam és ráraktam a felső réteget is.Körbe raktam a csokirudakkal. A rudak 1,1 kg derby csokit emésztettek fel. :) Érdemes előtte neki fogni és az elkészült rudakat hűtőben tárolni a felhasználásig.
TORTA 2: Túrós Dorka-torta



Piskóta alap
(26 cm-es kör alakú tortaformához gyümölcstorta alapjának vagy nyégyszögletes tepsihez. Azért hangsúlyozom, hogy gyümölcstorta alapnak, mert arra ugye még jön rá a puding, gyümölcs, tortazselé, tehát ehhez a mostanihoz mindennek a másfélszeresét vettem, hogy magasabb tortát kapja, de elfért volna akár a duplája is)

Hozzávalók
4db tojás
4 evőkanál víz (mindig annyi evőkanál ahány tojásból a piskótát készítjük)
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor

Elkészítés
A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel teljesen felverjük habbá, majd keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját egyesével, aztán mehet bele a sütőporos liszt. Végig keverjük habverő géppel vagy kézi habverővel. Kész is a massza. Ezt kivajazott kilisztezett formába öntjük és kb 220 fokos előmelegített sütőbe rakjuk. Kb 10 percet hagyjuk így sülni, majd a hőfokot visszavesszük 200-ra és további 10 percet sütjük. A hőfokok persze változhatnak a sütőtől függően, nekem légkeveréses elektromos sütőm van, abban ezzel működik. Persze ha nagyobb adagot készítünk kicsit több idő kell míg megsül. És persze nagyon fontos, hogy a sütőt ne nyissuk ki, különben összeesik az egész. Ja és ebben az esetben én kakóport is kevertem hozzá, hogy kakaós alapú piskótát kapjak.

Túró töltelék

Hozzávalók

50dkg túró
2 dl tejszín (felverve vagy a készen kapható kinyomós is jó)
1 csomag (10g) zselatin por
8 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 konzerv barack
1/2 dl baracklé

Elkészítés

Túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrokat. Ezt jól összekeverjük. Ezután a zselatint a baracklével felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk. Ezután jöhet bele a tejszín, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót. Személy szerint, így hogy megkóstoltam már tortában, nekem egyáltalán nem hiányzott volna belőle. A barackot kis kockákra vágjuk és belekeverjük a túróba. Az elkészült krémet kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd a tortát két rétegben megkenjük.
Azt hiszem nem lesz meglepetés, hogy melyik torta nyerte a verseny első kategóriáját.
Este olvashattok erről, és a nyereményről is (különdíjakat is megszavaztam), és holnaptól indulhat a szavazás a második kategóriában is, hiszen éjjel felkerül az összes torta.

Még egyszer elnézést a csúszásért, és remélem tényleg alaposan megcsodáltátok a fantasztikus tortákat!
A tortakészítő verseny 2. kategóriájának a tortáit egyenként fogom feltenni, ide a blogra, mert így legalább haladok majd vele. Igazából nincs sok, csak a fotókat alakítani kell, és a szövegeket is, és az óvodában is nyári szünet van, úgyhogy kicsit elúsztam időben.
Ami fontos! Ebben a kategóriában a receptet, annak ötletességét kell értékelni!
Azonban, íme az első torta:


TORTA 1: Íz bomba citromos charlott torta:




"Recept:
5 db tojásból piskotát készítünk, amelyet sütőpapirra teszünk, kb. 30-40 cm tepsiben.
Ha megsült, akkor vizes ruhára boríítjuk, hogy fel tudjuk csavarni.
A krém: 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral és 1 db cítrom levével habosra keverjük, ezzel megkenjük a piskótát.
Amikor megtöltöttük, és kibéleltünk egy gömbölyú tálat, körbe rakjuk vele.
A felbert habtejszint, amely kb fél liter, felverjük keményre porcukorral együtt és amikor elkészült, beletesszük a lemon citrom héját és levét is, és még hozzá kell tenni dr oetker zselatin fixet is.
Megtöltjük ezzel a krémmel és amikor megtöltöttük, picit várunk vele, hogy meg kössön, és utána olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Isteni iz bombával rendelkező sütemény."
Ma végre el tudom kezdeni feltenni a második kategória tortáit is.
Értelemszerűen ebben a kategóriában a szavazási idő is kitolódik majd.
folyt.köv.
Kedves Blog-olvasók, pályázók!
Felkerült az összes kép a következő oldalra:



Szavazni itt lehet, ennek a bejegyzésnek a megjegyzéseinél. Én leszek az első, aki szavaz, hogy lássátok, hogyan is megy a dolog. Mivel rengeteg, csodaszép tortát kaptam, annyiban módosul a szavazás, hogy egy szavazó, 3 darab tortára is leadhatja a voksát.

A szavazás két hétig tart, így július 22-én este 20:00-ig lehet szavazni, aztán indul a szavazatok összegzése.

A 2. kategória jelentkezőit holnap kezdem el feltenni, arra még nem lehet szavazni.

Üdv.
Timi
Rengeteg időt vesz igénybe a fotók feldolgozása, ezért létrehoztam egy fotóalbumot. Itt már megnézhetitek a torták egy részét.

Egyelőre az 1. kategóriába, azaz a tortadíszítés kategóriába nevezett torták egy része került fel, de folyamatosan töltöm a többieket is.

Szavazni még nem lehet, de holnap (szerda) este már igen.

Nézzétek meg a torták egy részét itt:


Hamarosan minden alkotás fent lesz, ígérem.
Köszönöm a rengeteg tortát!
Délután és éjjel feldolgozom a versenyre nevezett finomságokat, és holnaptól már lehet is szavazni.
Ma még várom az alkotásokat, aztán zárulnak a kapuk.

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése