Krokodil bőr táska, pénztárca, doboz, s mindez tortában. Imádjuk az ilyen extrém, csilli-villi, igazán csajos tortákat, és nem is gondolnánk, hogy a krokodil bőr mintázatot egy nagyon egyszerű módszerrel mi magunk is elkészíthetjük. Természetesen vehetünk komplett sablont is, de minek?



A készítésről készült kisfilmemet rengeteg hasznos anyag mellett, megtalálhatjátok A tortadíszítés alapjai c. DVD-n, amit itt lehet már rendelni:

http://www.lorincztimea.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=16

viszont most egy kis fotósorozat segítségével meg is osztom veletek.


Szükséged lesz:
- papírra
- ollóra
- celux-ragasztóra
- kinyomócsőre (több méretben is, ha van)
- ételfestékre
- ecsetre

A papírból vágj ki, és ragassz össze különféle átmérőjű hengereket. Ezután nyújtsd ki a fondant masszát, és kezdheted a mintázást. A papírhengerekkel, és a kinyomócsövek szűkebb végeinek felhasználásával nyomj mintákat a fondantra.
Elsőként a papírhengerekkel, hogy a nagyobb minták felkerüljenek, és ezekhez igazodjanak a pici kis karikák. Körbe-körbe kell a nagy mintákat "rajzolnod" a picikkel. Így nem egyenletes, hanem igazán élethű krokodilmintázatot kapsz.
Végezetül a festéket vidd fel a fondantra az ecset segítségével.

A fotósorozatot sarah288 készítette, akinek a tortáit ezen a linken megcsodálhatjátok. Végignéztem őket, és nem semmi, az biztos. Érdemes egyenként lépkedve csodálni a műveket, mert felbukkan néhány eszméletlen alkotás.

http://www.flickr.com/photos/sarahjj/

Sok sikert a krokibőrhöz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése