Az abszolút győztes torta - Földesi Katalin
Az I. Palotási Tortafesztivál hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2014. májusában. Én magam a zsűriben foglaltam helyet, azaz kóstolgattam a számtalan süteményt egymás után. Megjegyzem, ez nem olyan vidám feladat, mint az ember elsőre gondolná. Imádom a tortákat, krémeket, hagyományos sütiket, azonban egymás után többtucat édességet (és sósságot) végigkóstolni úgy, hogy az ember közben véleményt is alkothasson és osztályozhasson a végleges eredményhez, hát... nem egyszerű. Ez a feladat komolyan próbára tette a zsűri tagjait:

A zsűri

A látogatókat torták, sütemények, muffinok kavalkádja várta, amelyek már szinte művészi alkotásoknak minősültek. A fesztiválunkra 39 db sütemény-nevezés érkezett az ország több területéről.
Az érdeklődők számára cukrászati bemutatók is színesítették a napot, sőt nem maradhatott el az élő tortadíszítés verseny izgalma sem, amelyen szintén szép alkotások születtek.
A gyermekek sem unatkoztak, hiszen arcfestés, csillámtetoválás, marcipánozás és rengeteg fajáték várta őket. Koncertek és táncosok szórakoztatták a nézőket. 

Idén májusban ismét megrendezésre kerül a Tortafesztivál Palotáson. 

Támogatók jelentkezését folyamatosan várják ezen az E-mail címen: palotasitortafesztival@gmail.hu


Adorján Aranka (a szervező) bővebb beszámolót írt olvasóinknak a rendezvényről, hogy minél többen kedvet kapjanak ellátogatni idén májusban a II. Palotási Tortafesztiválra.


Adorján Aranka beszámolója:



„Beszámoló az I. Palotási Tortafesztiválról

2011.-ben voltam első alkalommal Nagykanizsán az I. Tortafesztiválon, ami számomra egy olyan pozitív támogatást adott, hogy azóta is foglalkoztatott a gondolat, hogy felénk miért nincs ilyen lehetőség amatőr sütögetők és cukrász végzettséggel rendelkezők számára.
Komolyabban ezzel az ötletemmel 2013. nyár végén kerestem meg Polgármesterünket, Szabó Mihályt, aki innentől kezdve teljes mértékben támogatott a tervemben.
Ezek után felkerestem a Mihályfi Ernő Művelődési házat, és nekik is elmeséltem mit szeretnék megvalósítani itt nálunk Palotáson. Akkor még nem tudhattuk, hogy mennyire lesz sikeres a Tortafesztiválunk. A mi kis községünk nem rendelkezik nagy bevásárlóközponttal, sőt nagyobb költségvetéssel sem ilyen jellegű rendezvényre.
A szervezés elkezdődött. Első komoly támogatóm a Tortissimo képviseletében Szilágyi Györgyi lett, még a szervezésben is rengeteget segítséget nyújtott számomra.
Nagyon örültem neki, hogy a cukrászati és hobbicukrászati világban ismert emberek fogadták el a megkeresésemet, és alkották a verseny zsűrijét: Földi Lenke, aki a cukorvirágaival vált ismertté. Kricky Kiss-Podmanicky, aki az airbrush-ban és az ehető portrék készítésében remekel, Biró Mónika cukrászhölgy a „Mónika tortáitól”. Lőrincz Tímea a Tortadíszítés Magazin főszerkesztője, aki Németországból érkezett hozzánk a rendezvényünkre, na és természetesen Szilágyi Györgyi a Tortissimo képviseletében.
Bemutatóinkra elfogadta felkérésemet Kadi Fatiha aki a csokoládé művésze és csokoládé portrét készített, és eljött Bartus Dóra is, hogy mutasson pár díszítési ötletet az érdeklődők számára.
Mint ahogy írtam is nem volt nagyobb költségvetésünk a lebonyolításhoz, ezért elkezdtem, (elkezdtük) megkeresni a helyi és nem csak helyi vállalkozókat, Kft-ket, hogy támogatásokat szerezzünk rendezvényünk színvonalához. Szerencsére az összefogás meghozta gyümölcsét és sok magánszemély járult hozzá a támogatói jegyeink megvásárlásával, hogy a fesztiválunk megvalósuljon.

Fesztiválunkra a nevezési határidőig 39 db nevezés érkezett az ország több területéről.
Több kategóriában is lehetett nevezni, és örömünkre ezzel a nevezőink éltek is, hiszen volt aki 4-5 kategóriában is indult.
Burkolt torta kategóriában: 29 nevezés
Krémes torta kategóriában: 13 nevezés
Édes sütemény kategóriában: 25 nevezés
Sós sütemény kategóriában: 4 nevezés
Cukorvirág kategóriában : 5 nevezés

Élő versenyünkre pedig:

Családi kategóriában: 5 nevezés,
Egyéni kategóriában: 7 nevezés érkezett.

Izgatottan vártuk a fesztivált nem csak mi a szervezők, hanem a helyiek és más településen élők is erről beszéltek. Érezhető volt a pezsgés az izgalom a versenydrukk. Többen megkerestek kérdéseikkel, ami nagyon jó, hiszen ez is azt mutatta számunkra, hogy érdeklődnek és ez más esemény lesz mint a többi, új és izgalmas.
Érkeztek hozzánk Siófokról, Mohácsról,Veszprémről, Miskolcról, Esztergomról és sorolhatnám ország több települését még.
Becsült látogatottsági számunk 500-600 fő kb.


Az I. Palotási Tortafesztivált Szabó Mihály polgármesterünk beszéde nyitotta meg, majd zömében palotási fiatalokból álló táncosaink folytatták a palotás tánccal, amely örömkönnyeket csalt a szemembe, hiszen ekkor vált valósággá az, amit megálmodtam, és ezt érezte a közönség is, mert az ügyes fiatalok hatalmas vastapsot kaptak a produkciójukra.
Táncosaink: Zifcsák Gerda, Pápai Andrea, Mentel Flóra, Kovács Kitti, Farkas Markó, Dombi Olivér, Gyöngyösi Tamás, Szandai Milán.
A táncot betanította: Hasznosi Norbert.


Ezután folyamatosan zajlottak a színpadi zenés, szórakoztató műsorok. Sztár vendégünk Varga Viktor, akit elkísért menyasszonya Cinthya és a TV2 stábja is. Cinthya még a tortadíszítés rejtelmeit is kipróbálta.

A látogatóinkat torták,sütemények, muffinok kavalkádja várta, amelyek már szinte művészi alkotásoknak minősültek.



Az érdeklődők számára cukrászati bemutatók is színesítették a napot.

Az izgalmas nap vége felé a zsűri döntése alapján átadtuk a helyezetteinknek a díjakat és értékes nyereményeiket.

Nyerteseink:

Cukorvirág kategória:
1.hely: Mód Lajosné ( Budapest),
2.hely: Pásztor Petra (Érd),
3.hely: Mód Lajosné (Budapest)

Burkolt Torta Kategória:
1.hely: Oláhné Farkas Edina (Nógrádsipek),
2.hely: Pásztor Petra (Érd),
3.hely: Magyarné Fekete Veronika(Budapest)

Krémes Torta Kategória:
1.hely: Péter Ivett ( Kisbágyon),
2.hely: Zsiga Krisztina (Aszód),
3.hely: Bodovics Eszter (Budapest)

Édes Sütemény Kategória:
1.Lancsár Ilona (Budapest)
2.hely: Kiss Mónika (Palotás),
3.hely: Magyarné Fekete Veronika(Budapest)

Sós Sütemény Kategória:
1.hely: Szűcs Henrietta(Palotás),
2.hely: Magyarné Fekete Veronika (Budapest),
3.hely. Bodnár Lászlóné(Palotás)

Egyéni élő verseny:
1.hely: Magyarné Fekete Veronika(Budapest),
2.hely: Balázsné Oroszi Mária Mónika(Aszód),
3.hely: Bodovics Eszter( Budapest)

Családi élő verseny:
1.hely: Malozsák Anita(Budapest),
2.hely: Szabó Bianka(Szécsény),
3.hely: Horváth Vivien(Aszód)
Közönség díjazottunk: Szűcs Henrietta (Palotás)

Az I. Palotási Tortafesztivál Bajnoka:
 
Földesi Katalin (Esztergom)

Gratulálunk a nyerteseknek és minden versenyzőnknek!

Néhány fotó Adorján Aranka archívumából:











 

Köszönjük minden Támogatónknak, és minden olyan személynek, aki a támogatói jegyeink megvásárlásával lehetővé tette, hogy fesztiválunk megvalósulhasson. Köszönünk minden jellegű felajánlást!
Köszönjük minden segítőnknek, akik részt vettek az esemény lebonyolításában, és köszönjük a polgárőrségnek is a munkáját!
Legfőképpen a családomnak köszönöm a támogatását és a türelmet!
Mivel hagyományteremtő céllal kezdtük el az I. Palotási Tortafesztivált, ezért a munkám, munkánk folytatódik.
A visszaelzések már most hatalmas érdeklődést mutatnak a legközelebbi versenyünkre, ami május közepén kerül megrendezésre Palotáson.

Támogatók jelentkezését folyamatosan várjuk a 2015. II. Palotási Tortafesztiválra, azon támogatóink mellé akik tavaly már velünk voltak.

Találkozunk 2015-ben is!

Köszönettel Adorján Aranka”

Fondant készítése

Torta bevonása

Ennyien vagyunk most itt

Összes oldalmegjelenítés

Tortarendelés:

Színek kikeverése

Big Mac torta

Translate

Kedvelt bejegyzések az elmúlt hétről

Rendszeres olvasók

Varrógép torta készítése